Vrh F

21.04.2015 16:55

Vrh F.

Po dlouhém dni a vyčerpávající noci se konečně narodila štěňátka po naší Asterce a Tna ´nto Tapio Anamsunamon ( Briánkovi).

První poslíčci přišli totiž už 20.4. brzy ráno 3,40 hodin a pokračovali až do porodu.

Porod byl opravdu velmi rychlý (myšleno vypuzení štěňátek) a tak 21.4. se narodil v 4,15 hod. první pejsek a jediný kluk z tohoto vrhu, vážil 194g. Pojmenovali jsme ho Faraday Frodo Alfa Samuel (nemohli jsme se totiž s manželem domluvit na jménu on chtěl Froda a já chtěla Faradaye, nu a tak má pejsek obě).

Hned po deseti minutách se narodila fenka v 4,25 hod. váží 212g. a jmenuje se Franchesca Alfa Samuel.

Obě tyhle štěňátka se narodili v obale, jsou tmavší a velmi dravá a silná. 

Pak Asterka měla hodinku čas na očištění prcků a odpočinek, mezitím se napila a porod pokračoval.

V 5,32 hod.se narodila další fenečka v roztrženém obalu, světlejší (po mamce) a jmenuje se Freya Alfa Samuel a váží 212g.

Jako poslední přišla na svět také fenečka (v obalu) a to v 5,43 hod. s váhou 220g a jmenuje se Florance Alfa Samuel a má také světlejší zbarvení.

Jakou barvu nakonec štěňátka budou mít ukáže čas, protože mohou být čistě červení a nebo červení s příměsí černou.

Všechny štěnda jsou v pořádku hezky papají, ovšem jsou už teď hodně slyšet! Mamka Terezka je hezky ošetřuje, uklízí, myje a hlídá si je a nechce vůbec ven. Přes ohrádku jsme dali deku aby měla soukromí protože Orinek je moc zvědavé štěně a nedal by pokoj.....Asterka je v pořádku v pohodě žere, nemá teplotu a nenastali žádné komplikace, takže všem přejeme hlavně zdravíčko !

Již jsem zřídila pro tyhle štěňátka jejich stránky, najdete je  v odchovech vrh F.

—————

Zpět