Elisabeth, Orin, Efka

13.07.2015 18:01

Elisabeth Alfa Samuel.

Ve čtvrtek se k nám vypravila rodinka s naší odchovanky-ní z vrhu E Elisabethkou, potomka naší Anelly a Tna´nto Tapio Anamsunamon.

Tuhle slečnu máme totiž na hlídání, protože nemohla odjet do zámoří se svou rodinou.

Eli je moc hodná fenečka, plně socializovaná bez problémová, ale temperamentní alfa samice. Je vůbec nejtmavší ze všech našich odchovanců.

Neustále by si hrála, nebojí se a do smečky byla přijata téměř hned.... zkrátka, je to jako by nikdy neodešla.

Jsem přesvědčená o tom, že si vzpomněla na svůj rodný dům a lidi v něm. Dokonce nás překvapila i její mamka Anelly, protože i ona si vzpomněla. Dokonce jí vybízí ke hrám a to je co říct, protože právě ona je vůdcem smečky a spíš každého nabádá k pořádku a dává najevo, že jí musí všichni poslouchat. S naší omladinou blbnou o sto šest. Paní Arčounová zase dohlíží aby se nebblo už moc! Takže tady máme jednu velkou radost a jsme moc rádi, že tu s námi může nějaký čas být.

V popředí Elisabeth,v levo Orin, za ním Anelly s Asterkou, Arčínka (těhulka) a Elza ta bohužel není celá, byla to momentka... :-)

z leva Asteria, Arčí, Anelly, Elisabeth,Elza, Orin

Orinek ( Helevorn Hyarmentir of Elven Star)

Dost mě mrzí, že o tomhle krasavci se tu zmiňuji opravdu jen málo, bohužel jsme měli štěnda a tak jsme se spíše věnovali jim a tak to musím napravit.

Orinek je už devítiměsíční temperamentní kluk v pubertě. Začíná ale odmlouvat a nechce se mu moc poslouchat a tak přišlo už na "drezírování"! Roste z něho moc hezký pes, nejen exteriérově ale i povahou, je to naprostý pohodář, nechá se od fenek hezky vychovávat a navíc, teď tu má ještě jednu fenečku !!! Takže je to šťastný pes. Začali jsme chodit na nácviky v bezkontaktním norování a tam také boduje, na podzim se chystáme na zkoušky :-). Co víc si přát? No přeci zdravíčko! Měl totiž zánět spojivek, také důsledek z norování....který jsme však úspěšně vyléčili :-) Fotky jsou jen momentky při hře na zahradě se smečkou, ještě to bylo poslední den se štěňaty :-)

Freya s Faraday Frodo, Florance a Franchesca.

A máme tady zprávičky našich  efek, bohužel nemám fotky od Faradaye Froda a Freya, ale tihle dva Alfíci, jak psala panička, si velice rychle zvykli na nové prostředí a jsou to parťáci! Freya se nebojí a dokonce si poštěkává na cizí psi a malý Frodýsek stojí za ní a čeká jak to vyřeší :-) Oba milují vodu, což velmi ráda slyším a když je velké vedro dávají na dvorek větší miskou s vodou :-)  Venčení se jim velmi dobře daří a potřebu již vykonávají venku. 

Freya                                                       

Faraday Frodo

 

Florance.

Tahle holčička je součástí velké smečky a tak zapadla jako kdyby byla doma. Jezdí se svými páníčky na ryby,takže je hezky v přírodě, byla už i na celodenní návštěvě za jinými pejsky a začíná hezky poslouchat. Dokonce je to prý lovec, spolu se svým kamarádem Narsilkem ulovili ptáčka.... ale panička jim ihned vysvětlila že se to nesmí!!!! :-)

Franchesca.

Tahle nejmenší princeznička se má také velmi dobře. Velice rychle se z aklimatizovala, venku je stále jistější, s dětmi by chtěla spát v poslteli, a v současné době jsou již na dovolené a čekáme netrpělivě na zprávičky!

 

 

—————

Zpět