Arčínka

10.02.2019 13:33
Arčí (Afra Naše poupátko)
 
Dnes je významný den, naše Arčínka zakladatelka našeho chovu slaví své desáté narozeniny!!!
Strašně rychle to utíká, vzpomínáme jak jsme si tuhle úžasnou fenku pořídili jako mazlíčka. Postupem času zkusili pár výstav s nijak oslňujícími výsledky ale to nás neodradilo. V pozdějším věku ale získala 2x CAC, Res. CAC, Res. CACIB.
Vzpomínáme i na to jak jsme prvně jeli kousek za Starou Boleslav na pole a učili ji hlásit na zvěř, bylo to opravdu velmi úsměvné, neb jsme štěkali my a ona na nás koukala co že to vyvádíme. Jak šel čas všechno se naučila udělala zkoušky z vloh ale výstřel se jí moc nelíbil takže zkoušky zvládla jen ve třetí ceně a tak jsme nikdy nedosáhli žádného šampiona, neb jsme ji dál nechtěli stresovat. To ovšem byla chyba, na kterou jsme přišli až s léty zkušeností v chovu.
Tahle naše princezna nám ale dala spousty krásných štěňátek. 
Dnes již v rodokmenu tuhle fenku najdeme až ve čtvrté generaci. V naší chovatelské stanici jsme si nechali Anelly a Asterku hned z prvního vrhu a jednu z předposledního  vrhu Hermíne. 
Další potomek u nás zůstala Elza která je po Anelly a poslední z tohoto rodu u nás je po Asterce, naše nejmladší  Princess Perla alias Perinka.
Další přímý potomek po Arčínce je Dianne která je v chovatelské stanici "Z mokřin" a její sestra Delphine se stala zakladatelkou chovatelské stanice "Lulemite".
Jako další bych zde chtěla zmínit  že po Anelly byl vrh E  a Elisabeth tedy sestra Elzy je již také chovná fenka a i ta je zakladatelkou další chovatelské stanice "Z modřínové chaloupky".
Potom přišel vrh  I a tak i Isabella další potomek po Elzičce založila chovatelskou stanici "Pod lesním vrchem".
Jako poslední bych zde chtěla zmínit Charlieho Alfa Samuel který se stal 10.6.2018 CHOVNÝM PSEM a má u nás svou stránku, potomek po Anelly.
Nu není toho málo že?
Všichni potomci po Arčínce dělají radost hlavně v rodinách jako mazlíčci, parťáci, kamarádi a to si myslím je to nejdůležitější. 
Arčínka je již seniorka a musíme říct, že vždy s láskou opečovávala všechny svoje štěňátka a vychovává i všechna štěňátka co se u nás narodila a narodí. Tahle fenka vyloženě miluje všechna štěňata nakonec vychovala i naší Eiru která je dcery, také lovecký pes ale trošku větší než jezevčík, münsterlandský ohař .
Milovaná naše Arčo přejeme Ti hlavně hodně zdraví, plnou misku, moře lásky které od nás stále dostáváš. Mnoho a mnoho procházek přírodou které tak miluješ. Máme Tě moc rádi a děkujeme že jsi!
 
Arčí jako štěňátko
 
Krásná milovaná féna :-) 
 
Tady to byl vrh D
 
 
 
 
 
 
 

—————

Zpět