Odchod Lady, vrh R

04.06.2019 17:38

Celý měsíc jsem se nedostala k aktualizaci webu a tak to dnes napravuji.

Loučení s Ladou

Přišel den D a naše Queen Lada Alfa Samuel ( Anelly Alfa Samuel + Helevorn Hyarmentir of Elven Star) odcestovala do daleké Anglie kde spokojeně žije se svou novou rodinkou.

Možná to bude právě ona, co prorazí v chovu anglických jezevčíků co do krásy a povahy. Majitelka by se ráda chovu věnovala a tak se budeme moc těšit na zprávičky.

Cestu která trvala 24 hodin zvládla na jedničku, ani jednou neblinkala, nekňučela a vše přijala s takovým klidem až si říkám že to snad ani není možné. Majitelka si pro ni přiletěla ale odlet z ČR nebyl možný, neb jsem trvala na tom, že pejsek musí cestovat s majielem, tedy letět v kabince v kenelce. To však nebylo možné a tak si majitelka našla přepravní službu která jezdí pravidelně Praha - Londýn 2x do měsíce. Po vyřízení všech dokladů - očkování, odčervení, čipování, tetování, testů DNA obou rodičů a štěněte a další testy tatínka jako je PRA a test na hnědý gen a dále vyřízení exportního rodokmenu mohla odjet a já jsem celou dobu jízdy byla s majitelkou ve spojení.

Lada okamžitě svoji novou paničku poznala, neb se tu za ní stavila se svou rodinou, již jednou když měla Lada jeden měsíc. Hned po příchodu si vlezla do kenelky kterou si majitelka přivezla a já tam v rychosti šoupla napachovanou dečku od nás. Okoukla celý pronajatý pokoj kde spolu strávili jednu noc, aby si na sebe více zvykli. Malá je prostě úžasná, se skvělou povahou, poslušná, dobře socializovaná plná energie a nadšení, žádný plašan s klidem přijímala vše co jsme jí předkládali.

Musíme se přiznat jak tu byla s námi dlouho, nemohli jsme se první dny dopočítat psů! Bylo nám chvilku opravdu po ní smutno ale jsem s majitekou ve spojení a vím, že se má báječně a je vychovávaná s láskou a citem.

Přejeme jen to nejlepší, hlavně zdraíčko, lásku, plnou misku, ale i trochu lumpáren ono by to bez nich byla celkem nuda a mnoho dobrodružství v přírodě a v neposlední řadě také úspěchy výstavní, tam za velkou louží. :-)

Queen Lada Alfa Samuel 4. měsíc

 

Vrh R loučení

(Chaimé Charmayne of Elen Star + Finarfin Silmaril of Elven Star)

Tak jak už to bývá došlo i na loučení, tedy odchod do nových rodin. Jako první odešel Raphael který žije v Praze a je z něho velký cestovatel. Panička si ho bere do kanceláře kde má svoje druhé zázemí a tak tento pejsek bude asi ze všech nejvíc socializovaný, navíc bydlí v Praze. Tohohle upovídaného tygra budeme vídat na některýc výstavách...

Druhá slečna Raimé odcestovala do Chotěboře kde dělá společnost své polosestře Kailince. I tuto čokošku budeme vídat na výstavních kobercích.

Jako třetí odjel Raven Black který žije se svu rodinou v Přibyslavi. Tento krásný černoch se má báječně a i jeho budeme vídat na některé té výstavě.

Poslední dvě princezny tygrované Reina Primavera (hnědá) a Raeka (černá) zůstávají po dlouhých bezesných nocích a úvahách doma.

Byl to opravdu velký boj, pro a proti, ale nakonec zvítězil chovatelský sen který se už nikdy nemusí opakovat. Tedy myšleno tak, že se nemusí už nikdy narodit tak povedený vrh nejen co se týká zbarvení ale povah ale i pohlaví.

Raeka Afa Samuel 11. týden

 

Reina Primavera Alfa Samuel (alias Eiminka) 11. týden

 

 

 

 

—————

Zpět