Týden Káček

31.03.2017 19:49

A je to tu, Káčka mají týden života.Mohu zodpovědně říct že to bylo opravdu náročné a nelehké období pro mne jako chovatelku.

Řeč je o malém princátku který bojoval o svůj život a první tři dny svého života šel s váhou stále dolů i když jsem ho přidávala ke strukům ale nepřikrmovala. Věřila jsem, že pokud by měl tady zůstat, musí to zvládnout jen od maminy bez příkrmu.

Po třech dnech se začala jeho váha mírně zvyšovat a já tušila, že jsme to snad zlomili a malej bude v pořádku. Klučík je obrovský bojovník ta síla žít je ohromná, kdyby jste ho viděli jak je vitální, plazí se rychle a i přes svoje sestry které jsou pomalu jednou tak veliké se dostane tam kam chce. Můžete se na to podívat na videu které je umístěno na jejich stránkách - odchovy- vrh -K- video.

Dnes jsem z něho měla opravdu obrovskou radost protože přibral o celých 10 g ! Jak je vidět máme vyhráno a tak mohu nabídnout poslední holčičku které je tímto volná!

Konečně se dostávám právě k nim, jména máme vybraná jen je musíme dobře přiřadit, tak si ještě chvilku na ně budete muset počkat. Dračenky jsou úžasné, první fenka je černoška bez stužky, vitální, vždy dostane to co chce ale je také velký spavec.

Druhá fenečka je s růžovou stužkou a myslím že je to právě ona pro Haničku. Tahle fenka je tak akorát, spíš menší jako klučík, kompaktní, velmi vitální, jako první vypadla z pelíšku rychlá je jak torpédo a hlasitost má také dostatečnou.

Třetí fenečka je obrovský jedlík, kdyby mohla sežere maminu i s miskou! Všude vleze, je jako tank, každého převálcuje hlava nehlava...Váhy štěňátek doplňuji každý den.

No a co Arčí? Konečně začala normálně žrát, ona vždycky po porodu dělá cavyky. O miminka se stará přímo vzorově, je vidět že je to zkušená máma klidně se chodí protahovat po chalupě, dokonce se válí na zádech a mručí u toho. 

Tentokrát to není Chaimé co hlídá omladinu ale je to tetička Asterka. Arčí ji pustí do ohrádky klidně si spí a Terka hlídá.

Celá rodina bohužel nemůže v těchto dnech být po hromadě, máme tu dvě hárající fenky a to je vždycky velmi náročné, pes k nim nemůže a tak je polovina smečky v jiném pokoji a tak se to střída, všichni si oddechneme až budeme zase všichni spolu!

Jak tak koukám napsala jsem dnes obrovský román!

Fotky přidám do jejich sekce - odchovy - vrh -k- fotky a pár i sem :-) a nebo TADY

 

 

—————

Zpět